Een elektricien inhuren: 8 belangrijke vragen om te stellen

elektricien

1. Bent u een erkend elektricien?

Elke elektricien die werkzaamheden aan uw huis uitvoert, moet in uw land een vergunning hebben. Afhankelijk van de omvang van de taak, voldoet het werk dat wordt uitgevoerd door een niet-erkende elektricien mogelijk niet aan de eisen van de code of staatscontrole.

Hoewel de details van staat tot staat enigszins kunnen verschillen, hebben bevoegde elektriciens een Journeyman-licentie of een Master Electrician-licentie. Het enige verschil tussen de twee zijn de jarenlange ervaring. Een aannemersbedrijf voor elektriciteit moet in het bezit zijn van een vergunning voor een elektrotechnisch aannemer.

erkend elektricien

2. Is voor deze baan een vergunning vereist?

Voor kleine klussen, zoals het vervangen van stopcontacten of het bijwerken van verlichtingsarmaturen, is doorgaans geen vergunning of inspectie vereist. Herbedrading van het hele huis, installatie van een stand-by generator, verwisselen van panelen en andere grote klussen hebben echter meestal een vergunning en een bezoek van een staatsinspecteur nodig.

Als uw werk complex genoeg is om een ​​vergunning te vereisen, moet de elektricien die u inhuurt het vergunnings- en inspectieproces afhandelen.

3. Wie is verantwoordelijk voor eventuele bijbehorende reparaties?

Het grootste deel van het elektrische systeem van uw huis is verborgen achter muren en plafonds. Afhankelijk van het werk moet uw elektricien mogelijk toegangsgaten in de gipsplaat snijden. Zorg ervoor dat u precies weet hoeveel van dit soort werk de elektricien moet doen en hoe (en of) het zal worden gerepareerd.

Elektriciens zijn meestal geen experts op het gebied van gipsplaten, dus u zult waarschijnlijk een reparatie aan gipsplaat moeten regelen, los van de elektrische werkzaamheden. Deze details moeten worden opgenomen in het contract voor de klus.

4. Doet u dit soort werk vaak?

Als het om elektrisch werk gaat, is ervaring belangrijk. Een gerenommeerde elektricien zal eerlijk zijn als een baan te complex is of te ver buiten zijn typische werkterrein ligt.

elektricien

5. Is dit een oplossing voor mijn probleem op de lange termijn?

In sommige gevallen, vooral als de bedrading of het elektrische hoofdpaneel in uw huis ouder is, is een uitgebreide bedrading de enige manier om een ​​elektrisch probleem echt op te lossen. Als u niet op dat soort werk bent voorbereid en er geen onmiddellijke veiligheidsproblemen zijn, kan uw elektricien waarschijnlijk een minder ingrijpende (maar tijdelijke) oplossing ontwerpen.

Laat de langetermijnoplossing echter niet uit uw lijst met prioriteiten vallen. Nieuwe bedrading of een elektrisch paneel met een hogere ampère is misschien niet zo leuk en opwindend als een keuken- of badkamerrenovatie, maar ze zijn altijd een uitstekende investering in uw huis (en uw veiligheid).

6. Zal er een storing zijn in mijn elektrische dienst?

Om het meeste elektrische werk veilig te kunnen uitvoeren, moet de stroom naar het hele huis of naar de kamer waar het werk wordt gedaan, zijn uitgeschakeld. Vraag uw elektricien wat uw baan vereist, zodat u zich daarop kunt voorbereiden.

7. Wat is uw garantie of servicegarantie?

De meeste elektriciens garanderen hun arbeid en eren fabrieksgaranties op armaturen of apparaten die u bij hen koopt voor het werk dat ze bij u thuis uitvoeren. Deze informatie moet schriftelijk beschikbaar zijn, zodat u deze indien nodig in de toekomst kunt raadplegen.

8. Voert u tijdens het werk een elektrische veiligheidsinspectie uit?

Periodieke veiligheidsinspecties zijn erg belangrijk om ervoor te zorgen dat al het elektrische in uw huis (inclusief rook-, brand- en koolmonoxidemelders) correct werkt. Als uw werk voldoende betrokken is, kan uw elektricien alles doen wat normaal gesproken deel uitmaakt van een elektrische veiligheidsinspectie als onderdeel van het werk. Zo niet, aarzel dan niet om het te vragen. Er kan een kleine meerprijs in rekening worden gebracht, maar uw veiligheid is van onschatbare waarde.

Een elektricien inhuren: 8 belangrijke vragen om te stellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top