12 gereedschappen die elke elektricien nodig heeft

Elektricien tools

Voor elektriciens zijn er enkele tools waarvan je denkt dat ze cruciaal zijn in je werk, terwijl je buddy op de weg gelooft dat het absoluut niet nodig is. Er zijn echter enkele essentiële gereedschappen die absoluut elke elektricien nodig heeft om de klus veilig, effectief en uitstekend uit te voeren.

Dus hier is een handige lijst met de beste gereedschappen die elke elektricien nodig heeft.

1. Multimeter

De multimeter meet meerdere elektrische eigenschappen, waaronder spanning, stroom, weerstand en gelijkspanning en stroom. Multimeters zijn verkrijgbaar als analoge of digitale apparaten en de nieuwere zijn voorzien van een aantal geavanceerde toeters en bellen, zoals Bluetooth- en warmtebeeldcamera’s.

2. Spanningstester

Het is cruciaal om te weten wanneer een draad of apparaat ‘onder spanning’ staat, alsof u aan draad werkt terwijl het onder spanning staat, dit kan gevaarlijke gevolgen hebben. Gebruikt voor een snelle veiligheidscontrole om er zeker van te zijn dat er geen spanning is in een elektrische draad of apparaat, zijn spanningstesters een absolute must. Als je kunt, pak dan een contactloze spanningstester. Deze kunnen elektriciteit detecteren zonder de draad of het stopcontact aan te raken.

Draadstrippers

3. Draadstrippers

Met een verscheidenheid aan gaten om ervoor te zorgen dat u met verschillende draaddiktes kunt werken, worden strippers gebruikt om isolatie van elektrische draad te knippen en te strippen. Het handvat moet altijd gemakkelijk vast te houden en gemakkelijk vast te pakken zijn. Sommige strippers hebben zelfs snijtanden, zodat u de draadeinden tegelijkertijd kunt trimmen.

4. Circuitzoeker

Het is niet altijd gemakkelijk om de circuitlijst in elk huis te vinden en soms, indien aanwezig, wordt het servicepaneel zeer zelden gecombineerd met de aanvullende onderbreker. Godzijdank voor circuitzoekers – steek de zender gewoon in het stopcontact en de detector zal uitzoeken waar de overeenkomende directory is. Circuitzoekers zijn ook handig om eenvoudig een circuit te traceren.

5. Specifieke schroevendraaiers en moersleutels voor elektriciens

Het lijken misschien geen handelsspecifieke tools en dat zijn ze ook niet. In feite zullen de meeste mensen over de hele wereld een of andere vorm van schroevendraaier of moersleutel in hun eigen persoonlijke gereedschapskist hebben. Er zijn echter enkele schroevendraaiers en dopsleutels die speciaal voor elektrische werkzaamheden zijn vervaardigd.

Als u niet aan de specifieke stuurprogramma’s voldoet, zorg er dan voor dat u altijd Philips-schroevendraaiers en platte schroevendraaiers bij u hebt. Of het nu gaat om het verwijderen en installeren van afdekplaten, stopcontacten, schakelaars of andere apparaten, ze komen altijd van pas. Zorg ervoor dat u ook een reeks maten heeft.

Tang

6. Tang

Een goede tang is een must voor elke elektricien. Handgrepen moeten gemakkelijk en comfortabel vast te pakken zijn en moeten soepel kunnen worden geopend en gesloten. Het is ook een goed idee om verschillende maten te hebben om verschillende banen te huisvesten. Behalve de traditionele tang zijn er nog andere die zeker van pas zullen komen.

Zijsnijden en diagonaal knippen – gebruikt om draden op specifieke lengtes te knippen.
Naaldneus of lange neus – met dunne, grijpende uiteinden, maakt deze tang het gemakkelijker om kleine ruimtes te bereiken.
Tong en groef – gebruikt om uitbreekpoorten uit metalen schakelkasten te verwijderen en klemmen vast te zetten.

7. Visband

Wordt gebruikt om gestrande of massieve draad door een buis te trekken en te duwen, visband is altijd handig. Het kan naar behoefte worden ingetrokken en ingezet omdat het op een haspel komt, wat altijd betekent dat het gemakkelijk vast te pakken is.

8. Meetlint

Als het op meetlinten aankomt, is er zo’n grote verscheidenheid aan stijlen dat het echt een persoonlijke keuze is. Ongeacht of je het dikker, omvangrijker, slanker of een die niet over lange afstanden knikt, een meetlint is toolkit 101.

Hamer

9. Hamer

Deze zijn vooral belangrijk als u op een bouwterrein werkt. Klauwhamers kunnen worden gebruikt om spijkers en stukken hout te verwijderen.

10. Niveau

Zorg ervoor dat uw werk vlak en loodrecht is voordat u het aan de klant overhandigt.

11. Zaklamp

Het kan erg donker zijn op plaatsen waar elektrische werkzaamheden het meest nodig zijn. Het is zowel handig als veilig.

12. Universeel mes

Een van deze zal altijd van pas komen.

12 gereedschappen die elke elektricien nodig heeft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top